Skip to main content

Blog entry by Cyril Oles

Право на навчання. Як шукати помічника вчителя у Львові

Право на навчання. Як шукати помічника вчителя у Львові

Range Rover Vogue SE LWB L405 2018 2.7. Матеріали проведення педагогічних рад закладу. 1.11. Матеріали щодо проведення атестації педагогічних та інших працівників закладу (заяви, списки працівників, які атестуються, та їх характеристики, графік роботи атестаційної комісії, протоколи засідань атестаційних комісій тощо). 1.6. Книга протоколів засідань педагогічної ради закладу. 4.10. Протоколи засідань колегіальних органів групуються у справи в хронологічному порядку і за номерами. Ми зверталися до центральних органів влади щодо врегулювання питання заповнення класних журналів у паперовій формі з певною періодичністю безпосередньо в закладі освіти. На початку розміщуються заголовки справ щодо документів, які надійшли від органів вищого рівня, далі - щодо організаційно-розпорядчої документації, планово-звітної документації, листування, обліково-довідкових видів документів. 4.4. Заголовок справи повинен чітко у стислій узагальненій формі відображати склад і зміст документів справи. Заголовок справи складається з елементів, що розміщуються у такій послідовності: назва виду справи (листування, журнал, книга тощо) чи виду документів у справі (накази, протоколи, акти тощо); автор документів (найменування закладу); кореспондент або адресат (найменування установи, до якої адресовані або від якої надійшли документи); короткий зміст документів справи (питання, з якого формується справа); дата (період), до якої належать документи справи; вказівки на наявність копій документів у справі (у разі потреби).

У картці зазначаються індекс справи, заголовок справи, дата її видачі, особа, якій справу видано, дата її повернення, підписи осіб, які видали та прийняли справу. 5.7. Документи тимчасового зберігання, сформовані у справи, не підшиваються, аркуші не нумеруються, уточнення елементів оформлення обкладинки не проводиться, за винятком первинної бухгалтерської документації. 4.7. Документи групуються у справи в хронологічному та/або логічному порядку. Документи у невеликій кількості групуються в одну справу. Із загальної кількості багатодітних родин: 126 сімей виховує по 3 дітей, 27 сімей мають по 4 дітей, 9 сімей мають по 5 дітей, 5 сімей - 6 дітей, 1 сім’я - 7 дітей та 1 родина народила та виховує 13 дітей. У кінці кожного примірника опису особа, відповідальна за ведення архіву закладу, розписується у прийнятті справ з обов'язковим зазначенням кількості (цифрами і словами) переданих справ і проставляє дату. Справи тимчасового (до 10 років включно) зберігання можуть передаватися до архіву закладу за рішенням її керівника. 5.13. Справи постійного та тривалого (понад 10 років) зберігання, з кадрових питань (особового складу) через два роки після завершення їх ведення передаються до архіву закладу в упорядкованому стані для подальшого зберігання та користування.

4.9. Накази з основної діяльності закладу, з адміністративно-господарських питань, з кадрових питань (особового складу) групуються у різні справи. 1.4. Книги реєстрації наказів з основних питань діяльності та кадрових питань, папки з наказами. При відсутності комп'ютера книги наказів з основних питань діяльності та кадрових питань ведуться у рукописному вигляді. 4.17. При зміні керівника закладу організаційно-розпорядча документація передається новопризначеному керівнику згідно з актом прийому-передачі. 1.17. Книга прийому та передачі справ при зміні керівника закладу. 5.1. Проведення експертизи цінності документів полягає у всебічному їх вивченні з метою внесення до архівного фонду закладу або вилучення з нього та встановлення строків зберігання документів, що не підлягають внесенню до архівного фонду. 4.6. Під час формування справ слід дотримуватися таких загальних правил: вміщувати у справи тільки виконані документи відповідно до заголовків справ в номенклатурі; групувати у справи документи, виконані протягом одного календарного року, за винятком перехідних справ (ведуться протягом кількох років), особових справ; вміщувати у справи лише оригінали або у разі їх відсутності засвідчені в установленому порядку копії документів; не допускати включення до справ чорнових, особистих документів, розмножених копій та документів, що підлягають поверненню; окремо групувати у справи документи постійного і тимчасового зберігання; за обсягом справа не повинна перевищувати 250 аркушів (30-40 міліметрів завтовшки). 5.8. Після закінчення діловодного року до написів на обкладинках справ постійного і тривалого зберігання вносяться необхідні уточнення, перевіряється відповідність заголовків справ на обкладинці змісту підшитих документів, вносяться у разі потреби до заголовка справи додаткові відомості (проставляються номери наказів, протоколів, https://ukrainatoday.com.ua/ostanni-novyny-pro-pidvyshchennia-zarplaty-asystenta-vchytelia-v-ukraini-v-2023-rotsi/ зазначаються види і форми звітності тощо).

Free photo man teacher wearing glasses sitting at school desk with class register in front of blackboard in classroom explaining lesson holding calculator looking surprised pointing with index finger up У разі виявлення в Інформаційних довідках помилкових чи застарілих даних, рекомендуємо засновникам актуалізувати дані в ПАК «АІКОМ», адже повна та достовірна інформація про заклади загальної середньої освіти є дуже важливою для формування освітньої політики в умовах децентралізації та значної міграції здобувачів освіти у звʼязку з воєнними діями. Тарифікація педагогічних працівників здійснюється за певним алгоритмом, встановленим згідно з локальним актам освітньої організації. Провідну роль в організації освітнього процесу під час уроку відіграє вчитель, асистент учителя перебуває в партнерстві з усіма педагогічними працівниками та забезпечує єдність вимог до виконання освітньої програми та забезпечення реалізації індивідуальної програми розвитку учня з особливими освітніми потребами. 5.2. Для організації та проведення експертизи цінності документів у закладі утворюється експертна комісії. 4.15. Методичне керівництво і контроль за формуванням справ у закладі та її структурних підрозділах здійснюється діловодом чи особою, на яку покладається організація діловодства в закладі. Якщо простій оголошено в закладі освіти не було й освітній процес відбувається в очному, дистанційному або змішаному форматі, то заробітна плата працівникам виплачується в повному обсязі. 4. Якщо ваша сумка загубиться, то про що саме будете шкодувати з того, що лежало в ній? Якщо канікулярний час не збігається з відпусткою педагогічного працівника, то цей період вважається його робочим часом. Підскажіть, будь ласка, за яким розрядом має отримувати вчитель, який у цьому році отримав диплом Бакалавра, оскільки зараз це вважається першим рівнем вищої освіти?

  • Share

Reviews