Skip to main content

Blog entry by Geneva Goldie

Ця функція буде корисна

Ця функція буде корисна

Законодавством України не передбачено обмежень у виборі місця розташування земельної ділянки. Картографічна технологія, яку застосовують фахівці земельного відомства при створенні кадастру, включає десятки характеристик земельної ділянки. Відповідно до Положення про Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.01.2015 № 15, Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у тому числі у сфері земельних відносин, землеустрою, у сфері Державного земельного кадастру, державного нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі в частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності, родючості ґрунтів. Відповідно до Земельного кодексу України, кожен громадянин України може отримати безкоштовно землю для різних потреб у межах, встановлених законодавством. Державного земельного кадастру про координати поворотних точок меж об’єктів Державного земельного кадастру надається через офіційний вебсайт Держгеокадастру у порядку, визначеному законодавством лише державним кадастровим реєстраторам, а також особам, які в установленому законом порядку внесені до Державного реєстру сертифікованих інженерів-землевпорядників та Державного реєстру сертифікованих інженерів-геодезистів і уповноважені на виконання під час дії воєнного стану в Україні на відповідних територіях обстежувальних, вишукувальних, топографо-геодезичних робіт, у тому числі для складання документації із землеустрою. Відповідно до ст. 21 Закону України «Про доступ до публічної інформації», інформація на запит надається безкоштовно, але у разі якщо задоволення запиту на інформацію передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, запитувач зобов'язаний відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк.

Після цього інформаційна система автоматично опрацьовує запит та надає відомості про права власності на землю та дату їх набуття. Відповідно до ст. 19 Закон України «Про доступ до публічної інформації», письмовий запит подається в довільній формі. Відповідно до Постанови Пленуму Вищого адміністративного суду України від 29 вересня 2016 року № 10 «Про практику застосування адміністративними судами законодавства про доступ до публічної інформації», а саме в п. Відповідно до ч. 5 ст. 5 ст. 24 Закону України від 17 лютого 2011 року № 3038-VI «Про регулювання містобудівної діяльності» спеціально уповноважені органи з питань містобудування та архітектури і центральний орган виконавчої влади з питань земельних відносин (Держгеокадастр) та його територіальні органи забезпечують відкритість, доступність та повноту інформації про наявність на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці земель державної та комунальної власності, не наданих у користування, що можуть бути використані під забудову, про наявність обмежень і обтяжень земельних ділянок, містобудівні умови та обмеження в містобудівному і державному земельному кадастрах. Згідно ч. 4 ст.

За його словами, вперше в історії України з'явилася публічна база даних, яка стосується банку землі. Вона надає найбільш рентабельні і точні модуси для опису наділів землі. Нагадаємо, з початку 2013 року, була запущена Публічна кадастрова публичная кадастровая карта Украины 2023, яка надає інформацію про земельні ділянки в межах України в он-лайн режимі на офіційному сайті Держземагентства. З відомостями, які містяться в Кадастровій карті, може ознайомитися будь-яка особа, що має доступ до мережі Інтернет, але інформація щодо власника земельної ділянки не відображається. 16. Шар «Незареєстровані території» - шар територій за межами населених пунктів, інформація про які не внесена до автоматизованої системи Державного земельного кадастру. В електронних шарах публічної кадастрової карти міститься великий обсяг інформації: цифрова карта України (ортофотоплани), кордони України, межі областей, кордони районів, межі населених пунктів, індексно-кадастрові карти, земельні ділянки та їх межі, кадастровий номер ділянки, форма власності, цільове призначення, площа, а також карта ґрунтів України. Також є зауваження до неповноти відомостей про призначення земельної ділянки. Міжнародна Маркетингова Група пообіцяла надати свої дослідження і донести вищевказані зауваження та побажання розробникам Публічної кадастрової карти.

Налог на квартиру в 2022 году для физических лиц - калькулятор У ході круглого столу, власники земельних ділянок, ріелтори, представники держвлади та учасники ринку землі висловили свої зауваження та побажання щодо нового проекту. Активну участь, в обговоренні, брала керуючий партнер Консалтингової компанії «Парето» - Антонова Анна Борисівна, яка висловлювала нові ідеї щодо теми обговорення, їх підтримали всі учасники круглого столу. Нагадаємо, що публічна кадастрова карта є лише одним із елементів загальної Національної кадастрової системи, яка також запускається з початку року. Замовити витяг з ДЗК, ви можете у найближчому центрі надання адміністративних послуг, за умови наявності повної інформації про земельну ділянку і її власника/власників у реєстрі, або онлайн, через електронні сервіси ДЗК "публічна кадастрова карта". Витяг з ДЗК про земельну ділянку - це головний документ, який треба надати нотаріусу (або за запитом до іншої установи) для того, щоб оформити договір купівлі-продажу, дарування, міни та ін. " можна збільшити масштаб та знайти потрібну ділянку. При цьому було висловлено ряд побажань в основному технічних: збільшити точність зйомки; зробити кордони більш чіткими; передбачити вхід на карту без кадастрового номера; додати інформацію про склад грунту ділянки; при можливості внести дані про власників; додати інформацію про придатність ділянки для будівництва; внести дані про державні землі і т.п. У разі відмови у наданні інформації про вільні земельні ділянки або відповідь не по суті запиту, така відмова (відповідь) вважається неправомірною відмовою в наданні інформації.

  • Share

Reviews

Comments