Skip to main content

Blog entry by Demi Leech

Зарплати лікарів: скільки отримуватимуть українські медики під час епідемії коронавірусу і хто їм платитиме

Зарплати лікарів: скільки отримуватимуть українські медики під час епідемії коронавірусу і хто їм платитиме

Кабінет міністрів на засіданні в середу ухвалив рішення про підвищення зарплати медикам з 1 січня 2022 року. Президент України своїм Указом від 18.06.2021 № 261/2021 доручив КМУ під час підготовки проєкту закону про Державний бюджет України на 2022 рік опрацювати питання щодо підвищення заробітних плат у сфері охорони здоров’я для зарплата лікарів 2023 та середнього медичного персоналу. Якщо ж це право йому не надали, то такі питання вирішуються за погодженням із профспілкою чи органом, уповноваженим трудовим колективом (див. Причому, на думку Мінсоцполітики, у такий спосіб винагорода повинна враховуватися при обчисленні середньої зарплати протягом усього календарного року (див. Коефіцієнт коригування застосовують до зарплати, включаючи премії, індексацію та інші виплати, які враховуються при обчисленні середньої зарплати, нарахованої в розрахунковому періоді за проміжок часу до підвищення (п. Перед призначенням Ляшко розповідав, як він бачить шляхи підвищення зарплат медикам: «Перше, що потрібно зробити, це звернути увагу на розвиток елементів корпоративного управління в установах охорони здоров'я, які перейшли на автономізацію. Підвищення зарплат медикам в 2022 році Зеленський вирішив взяти в свої руки: 18 червня він підписав указ, який встановлює орієнтир мінімального рівня оплати праці медиків. Разом із тим, згідно вимог Постанови № 28 медсестрам повинні нараховувати заробітну плату в розмірі не менше 13 500 грн за повністю виконану місячну (годинну) норму праці.

Винагорода за підсумками роботи за рік входить до фонду оплати праці у складі інших заохочувальних і компенсаційних виплат (ч. Винагорода за підсумками роботи за рік бере участь у розрахунку середньої зарплати за 2 місяці, якщо вона була нарахована в поточному році за попередній календарний рік (абз. Винагорода звільненому. Тепер обговоримо ситуацію, коли винагороду за підсумками року нараховано вже звільненому працівникові. При цьому в січні 2020 року йому була нарахована винагорода за підсумками роботи за 2019 рік у розмірі 6000 грн. 6000) грн. : 365 к. 13,5 тис. грн. Для цього програму медичних гарантій (гроші, які лікарні отримують з держскарбниці) збільшили на 33,8 млрд грн. 4. Для лікарень, які захочуть надавати медичну допомогу при інсультах, інфарктах (це пріоритетні послуги) є підвищені вимоги. Для кожного місяця розрахункового періоду винагорода за підсумками роботи враховується як 1/12 нарахованої суми, яка додається до зарплати такого місяця. Якщо кількість місяців розрахункового періоду дорівнює 12, до розрахунку середньої зарплати потрапить уся сума такої винагороди. А саме: визначаємо 1/12 частину винагороди, але відносимо отримані суми тільки до місяців, що ввійшли до розрахункового періоду. Тобто винагорода розподіляється тільки між місяцями розрахункового періоду, за який здійснюється розрахунок середньої зарплати (а не між місяцями того року, за роботу в яких вона була нарахована).

Чи мобілізовані, які місяцями гниють у ротах охорони при військкоматі? Чи буде скорочення медиків? Є дві основні причини, чому зарплати медиків низькі. Зеленський очікує, що він стане "чітким сигналом про відновлення престижу та важливої ролі медиків в українському суспільстві". 14. Посадові оклади працівників міжрегіональних територіальних органів Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, територіальних органів Держенергонагляду визначаються відповідно до схеми посадових окладів на посадах державної служби, передбаченої для державних органів, юрисдикція яких поширюється на територію однієї або кількох областей, мм. 10. Установлення посадових окладів державним службовцям за прирівняними посадами в межах підкатегорій Б1 - Б3 здійснюється керівником державної служби у відповідному державному органі. У державному секторі ж свої особливості. Підприємства, зацікавлені у виплатах річних заохочень, повинні обов’язково прописати цей пункт в своєму Положенні. Також у цьому Положенні треба прописати, чи нараховується премія за дні відрядження. Приклад 2. Працівник у грудні 2020 року направляється у відрядження.

Приклад 5. Працівник надав листок непрацездатності за період хвороби з 3 по 7 лютого 2020 року. Приклад 4. Працівникові треба оплатити листок непрацездатності за період хвороби з 3 по 14 лютого 2020 року. Нарахована винагорода за підсумками роботи за 2020 рік - 10800 грн. 2019 рік у сумі 3000 грн. Розрахунковий період: лютий 2019 року - січень 2020 року. 1 січня 2020 року підвищений оклад з 12000 до 15000 грн. 319,44 грн. х 14 к. 284,93 грн. х 5 к. 123000 грн. : 334 к. У Малинській міській лікарні (Житомирська область) - 29 876 грн. «Ситуація, коли на рахунках лікарні лежать десятки мільйонів гривень залишку, а при цьому медичний колектив працює за мінімалку, абсолютно неприпустима. Станом на січень на рахунках закладів було накопичено майже 17 млрд грн. Всього: 77 600,00 грн. 10800 грн : 12 міс. 7200 грн : 12 міс. Каже, що за січень таки отримали тільки зарплату і премію 30 000 грн.

  • Share

Reviews

Comments