Skip to main content

Blog entry by Cyril Oles

Легальна робота в Польщі - вчитель

Легальна робота в Польщі - вчитель

☛ "Мінімалка впливає на мінімальний ЄСВ, максимальну базу ЄСВ, мінімальний розмір декретних, максимальні обмеження у розрахунках лікарняних і декретних, коли у працівника не вистачає страхового стажу. Це ж саме стосується й застосування максимального обмеження на лікарняні, коли протягом 12 місяців стаж менший 6 місяців. Однак зарплата у розмірі 1-го тарифного розряду практично ніколи не нараховується, адже він менший за мінімальну зарплату. Як наслідок, виникає "зрівнялівка" - працівники нижчих тарифних розрядів отримують практично однакову зарплату, незважаючи на рівень кваліфікації та свій тарифний розряд. У 2023 році медичні сестри державних ЗОЗ і КНП отримують заробітну плату на рівні не менше 13 500 грн. У них оклади у 2022 році - 4455 грн та 2893 грн відповідно. Працівникам освіти посадові оклади вже підвищувалися: у 2018 році - педагогічним працівникам, і у 2019 році - науково-педагогічним працівникам. Залишається чинною надбавка за апробацію НУШ, яка встановлюється для керівників шкіл, їхніх заступників на посадах педагогічних працівників та вчителів шкіл, у яких апробують державний стандарт початкової освіти відповідно до Концепції «Нова українська школа» на період до 2029 року та шкіл, у яких навчання хоча б в одному з початкових класів здійснюватиметься за цим державним стандартом, ця надбавка встановлюється у розмірі не менше 20% (пункт 1 Постанови Кабміну від 23 березня 2011 р.

germany У Міністерстві освіти і науки зазначали, що з 1 грудня 2021 року також мало відбутися підвищення заробітної плати педагогів у школах на 8,4%. Це було передбачено Державним бюджетом. У випадку, коли підвищення окладів відбулося в періоді, коли працівник перебував у щорічній відпустці, його середній заробіток необхідно прокоригувати і до нарахувати належні йому кошти. При цьому, субвенція завжди дає кошти із запасом. При нарахування доплати до мінімальної зарплати в усіх стає 6500 грн. При цьому вже з наступного року всі українські вчителі отримуватимуть надбавку за престижність в розмірі 30% посадового окладу (ставки заробітної плати). Так, наприклад, якщо підвищення тарифних ставок на підприємстві відбулось в 1,7 разу, але підприємство не має можливості провести коригування середньої заробітної плати на коефіцієнт 1,7, необхідно здійснити аналіз наявних фінансових можливостей підприємства на проведення коригування, видати наказ про застосування коефіцієнта нижчого, наприклад, коефіцієнта 1,5 чи 1,3 тощо. Крім того, мала провадитись доплата за перевірку письмових робіт з математики за години викладацької роботи, виконані впродовж місяця понад дозволений обсяг, виходячи з погодинного розрахунку, визначеного з розміру підвищеної ставки заробітної плати за звання «Учитель-методист». Мінімальний розмір декретних у розрахунку на місяць дорівнює розміру мінзарплати, встановленої на час настання страхового випадку (ч.

5. Максимальні декретні. Крім того, до декретних також застосовуються й максимальні обмеження, коли за останні 12 місяців немає 6 місяців страхового стажу. Приклад 3 (різниця з мінімальною базою ЄСВ, декретні). Суму декретних за місяць порівнюють із мінімальною зарплатою в місяці, коли розпочався період вагітності та пологів, зазначений у листку непрацездатності. 17,73 грн. Однак саму суму декретних не перераховуємо. Наприклад, якщо працівниця іде у декрет у жовтни 2021 року та їй були нараховані мінімальні декретні (26904,78 грн), то перераховувати їх у грудні 2021 року через підвищення "мінімалки" не потрібно. Чи треба перераховувати декретні та лікарняні через підвищення "мінімалки"? Тому перераховувати декретні через підвищення мінімалки не потрібно. Якщо після розбиття помісячно декретні (лікарняні, якщо інших виплат не було) виявляються меншими за мінімальну зарплату такого місяця, то необхідно донараховувати ЄСВ на різницю. 4. Мінімальні декретні. Згадані вище цифри будуть мінімальною середньоденною виплатою при розрахунку допомоги по вагітності та пологах ("декретних"). Приклад 2 (різниця з мінімальною базою ЄСВ). ЄСВ. Наразі цей показник становить 15 "мінімалок"(ч. Однак усе це не стосується мінімальної бази ЄСВ. Однак не менше прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Однак часто їхнє зростання відбувається одночасно.

Як зазначили у НСЗУ, з 1-го липня надавачі медичних послуг, які законтрактовані одночасно і на первинну, і на стаціонарну допомогу, не зможуть мати одночасні договори. Як нам жити на 6500? Як наслідок, таким працівникам-бюджетникам нараховується ще й доплата до мінімальної зарплати. Отже, для всіх працівників за ЄТС грудень 2021 року - «базовий», індексація не нараховується. № 102, для керівних працівників загальноосвітніх навчальних закладів. № 77 «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів». № 1100 "Про підвищення оплати праці педагогічних працівників спеціалізованих мистецьких шкіл (шкіл-інтернатів)". 1. Середній розмір оплати праці. Ураховуючи, що вчителю обслуговуючої праці атестаційною комісією присвоєно кваліфікаційну категорію "спеціаліст https://ukrainatoday.com.ua/ostanni-novyny-pro-pidvyshchennia-zarplaty-asystenta-vchytelia-v-ukraini-v-2023-rotsi/ вищої категорії", при довантаженні його годинами гурткової роботи власник або уповноважений ним орган має встановити найвищий тарифний розряд, передбачений на цій посаді, тобто десятий тарифний розряд. Мінімальна зарплата (по-народному - "мінімалка") - це гарантована державою оплата праці за місяць за умови виконання норм, наприклад відпрацювання усіх робочих днів.

  • Share

Reviews